Web Analytics Made Easy - Statcounter

فتوای ۲۰۰ نفر از علمای جهان اسلام درباره سازش با اسراییل، درخواست عربستان برای همکاری نظامی با عراق، حمله هوایی و توپخانه‌ای ترکیه به روستاهای کردنشین عراق و اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره برجام و بدهی به ایران از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به توافق حماس و فتح در مورد اتحاد نیروها علیه اسرائیل نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، «صالح العروری» معاون سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که رویدادهای یک سال اخیر از جمله تصمیم امارات متحده عربی به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی رهبران جنبش حماس و فتح را برآن داشت که در مورد پیوستن و اتحاد نیروهای خود جهت مقابله با تل آویو به توافق برسند.

العروری در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین گفت که مردم فلسطین در سال ۲۰۲۰ سه بار «از پشت خنجر خورده اند»؛ نخستین بار با پیشنهاد طرح صلح جانبدارانه اسرائیل- فلسطین از سوی دولت آمریکا در ماه ژانویه، دومین بار با اعلام الحاق بخشهای وسیعی از کرانه باختری و دره رود اردن در بهار سال جاری و مرتبه سوم نیز اقدام ابوظبی برای عادی سازی روابط با تل آویو بوده است.

طبق اظهارات معاون سیاسی حماس، «خطرهای بی سابقه فراروی نهضت فلسطین» به این معناست که فلسطینیان بیش از این نمی‌توانند اختلاف میان نیروهای مهم سیاسی خود را بپذیرند. از این رو، حماس در تماس با رهبران جنبش فتح و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیرامون اتحاد نیروها علیه اسرائیل با آنها گفتگو کرد.

بنا بر گزارشها، دو طرف (حماس و فتح) بر سر سه ابتکارعمل توافق کردند که توسط کمیته مشترک به مرحله اجرا گذاشته می‌شود. این ابتکارعملها عبارتند از سازماندهی مقاومت علیه اسرائیل در کرانه باختری، اصلاح سازمان آزایبخش فلسطین (یک سازمان چند گروهی که فتح بزرگترین شاخه آن است)، و همچنین تلاش برای پایان دادن به اختلاف نظری است که در انتخابات سال ۲۰۰۶ میان حماس و فتح بوجود آمد.

فتوای ۲۰۰ نفر از علمای جهان اسلام درباره سازش با اسراییل

پایگاه خبری فلسطین الیوم  گزارش داد ، اتحادیه جهانی علمای مسلمین روز سه شنبه این فتوا را با امضای این علما منتشر کرد.

اتحادیه علمای مسلمین که مقر آن دوحه پایتخت قطر است روز یک شنبه گذشته از طریق ویدئو کنفرانس میزبان علمای مسلمین بود که در واکنش به سازش امارات متحده عربی با رژیم صهیونیستی تشکیل جلسه داده بودند .

در این فتوا تاکید شده است : آنچه به توافق صلح ، سازش یا عادی سازی روابط با اسرائیل شهرت پیدا کرده حرام و از لحاظ شرعی باطل است.

از این روز آن چه بین برخی از کشورهای عربی و (رژیم اسرائیل) شکل گرفته نمی تواند یک صلح حقیقی و نه یک آتش بس بلکه عقب نشینی و چشم پوشی از مقدس ترین سرزمین و مبارک ترین آنهاست.

در بخش دیگری از این فتوا تاکید شده است که : این امر اقرار به مشروعیت دشمن اشغالگر و به رسمیت شناختن اقداماتی همچون کشتار و آوراگی ملت فلسطین است که از لحاظ شرعی ، قانونی و انسانی جنایت محسوب می شود.

در این فتوا که به امضای علمای برجسته ای همچون احمد الریسونی رئیس اتحادیه علمای مسلمین ، محمد حسن الددو دبیرکل اتحادیه و عکرمه صبری خطیب مسجد الاقصی رسیده است هر فتوایی که سازش با رژیم اسرائیل را مجاز بداند، بر خلاف قتوای علمای بزرگ مسلمان در طول یک قرن گذشته دانسته و آن را در تضاد با اصول شرعی می داند.

درخواست عربستان برای همکاری نظامی با عراق

 عبد الامیر رشید یارالله رئیس ستاد کل ارتش عراق با دعوتی از سوی همتای سعودی خود مواجه شده است که او را به منظور بررسی همکاری بین ارتش های دو کشور به عربستان دعوت کرده است.

 وزارت دفاع عراق در بیانیه ای با اعلام این موضوع، تصریح کرده است که رئیس ستاد کل ارتش عراق میزبان وابسته نظامی عربستان در عراق بوده و طرف زمینه های توسعه همکاری های مشترک را بررسی کرده اند.  

در این دیدار از عبد الامیر یارالله برای سفر به عربستان و دیدار با همتای سعودی خود دعوت شده است.

گفتنی است پیشتر خبرهایی درباره حضور نیروهای نظامی سعودی در پایگاه التاجی منتشر شده بود که تحسین الخفاجی، سخنگوی فرمانده عملیات مشترک عراق درواکنش به این خبر آن را تکذیب و تاکید کرد که نیروهای موجود در پایگاه هوایی التاجی همه عراقی هستند.

حمله هوایی و توپخانه‌ای ترکیه به روستاهای کردنشین عراق

ارتش ترکیه بار دیگر صبح روز سه شنبه به بهانه هدف قرار دادن عناصر پ.ک.ک، چندین روستا در شمال کردستان عراق را هدف حملات خود قرار داد.

به نوشته رووداو، این حملات در منطقه «کانی ماسی» در استان دهوک رخ داد و به گفته منابع محلی حملات هوایی از ساعت نه ونیم صبح به مدت یک ساعت ادامه داشت و جنگنده‌ها چندین مرتبه دو روستای «بازی» و «جقلای» را بمباران کردند.

در این حملات کسی از میان مردم عادی کشته نشده و صرفا موجب وحشت اهالی شده است. همزمان توپخانه ارتش ترکیه نیز دو روستای «بیدوهی» و «زناراکیسته» را گلوله‌باران کرد.

این حملات در حالی انجام شد که روز شنبه (پنجم سپتامبر) وزارت دفاع ترکیه از پایان حملات خبر داده و مدعی شده بود که عملیات نیروهای ترکیه موفقیت‌آمیز بود. این اعلامیه ترکیه یک روز پس از سفر «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق به آنکارا صادر شد.

ترکیه از تاریخ ۱۷ ژوئن گذشته عملیات موسوم به «چنگال ببر» را علیه عناصر پ.ک.ک در شمال عراق آغاز کرده است و دولت عراق نیز بارها ترکیه را به نقش تمامیت ارضی و حریم هوایی خود متهم و آن را محکوم کرده است.

اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره برجام و بدهی به ایران

 «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس در نشست پارلمان این کشور درباره مکانیسم ماشه، پرونده محکومان امنیتی دوتابعیتی در ایران و بدهی لندن به تهران در رابطه با خریدهای تسلیحاتی قبل از انقلاب اسلامی ایران صحبت کرد.

بنا بر گزارش «لارنس نورمن» خبرنگار وال استریت ژورنال، وزیر خارجه انگلیس در پارلمان این کشور درباره عدم همراهی لندن به واشنگتن در جلسه رای گیری شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی ایران و توسل آمریکا به مکانیسم ماشه، بدهی‌های انگلیس به ایران صحبت و همچنین ادعاهایی علیه مواضع منطقه‌ای ایران در حمایت از گروه‌های مقاومت مطرح کرد.

دومینیک راب اعلام کرد، در بخشی از سخنان امروز خود در پارلمان انگلیس به اتهام‌زنی درباره روابط ایران با گروه‌های مقاومت منطقه پرداخت و مدعی شد: «ایران در حال کار با حماس و حزب‌الله به عنوان نیروهای نیابتی خود است و این منبعی برای تنش و بی‌ثباتی است».

وزیر خارجه انگلیس درباره بازداشت و محاکمه اتباع دوتابعیتی در ایران اظهارنظر کرد و درباره موضوع بدهی‌های چند دهه‌ای لندن به تهران هم حرف زد.

به گفته راب، او تاکنون درباره دو تابعیتی‌های بازداشت شده و زندانی در ایران با محمد جواد ظریف وزیر خارجه این کشور صحبت کرده است.

وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد، بدهی «۴۰۰ میلیون پوندی» این کشور به تهران در پرونده مربوط به خریدهای تسلیحاتی قبل از انقلاب اسلامی ایران «یک موضوع جدا» از موضوع زندانیان دو تابعیتی است.

اظهارات وزیر خارجه انگلیس در حالی مطرح شده که «جرمی هانت» وزیر  خارجه پیشین این کشور گفته بود، دولت انگلیس باید طبق رأی دادگاه این کشور، بدهی‌هایش نسبت به ایران را تسویه کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دارا دوم محمدرضا فروتن جلال آل احمد بازگشایی مدارس در سال 99 قربانعلی فرخزاد تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین دارا دوم محمدرضا فروتن جلال آل احمد بازگشایی مدارس در سال 99 قربانعلی فرخزاد وزیر خارجه انگلیس علیه اسرائیل علمای مسلمین حماس و فتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۹۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

بین الملل تابناک: حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل، اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل، بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه، تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی و دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. 

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای از حمله موشکی به بندر نفتی «عسقلان» واقع در اراضی اشغالی خبر داد.

 مقاومت اسلامی عراق امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد بندر نفتی عسقلان در اراضی اشغالی را با موشک پیشرفته کروز «ارقب» هدف قرار داده است.

همزمان سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم در بیانیه‌ای اعلام کرد سدیروت و مفلاسیم و برخی شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.

در پی این حمله، آژیر خطر در سدیروت و برخی شهرک‌های اطراف غزه به صدا درآمده است.

اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل

پایگاه خبری انصارالله گزارش داد که نیروهای مسلح یمن همزمان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از فعال سازی مکانیسم بند دوم مرحله چهارم درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داد.

طبق مفاد بند فوق کلیه شناورهای هر شرکت کشتیرانی بین المللی که کشتی‌هایش به بنادر رژیم صهیونیستی وارد شود در فهرست اهداف نیروهای مسلح یمن قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیاتی نیروهای مسلح یمن ممنوع خواهد شد.

طبق بیانیه روز جمعه گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن مرحله چهارم تشدید نبرد با صهیونیست‌ها عبارت است از:

اول: هدف قرار دادن تمامی کشتی‌هایی که تصمیم ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض کنند و به سمت بنادر فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه و در هر منطقه‌ای که در دسترس ما باشد، حرکت کنند.

دوم: اجرای این امر از زمان اعلام این بیانیه شروع می‌شود.

سوم: اگر دشمن اسرائیلی قصد انجام عملیات نظامی در رفح را داشته باشد، نیروهای مسلح یمن تمامی کشتی‌های شرکت‌هایی را که مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی از هر ملیتی باشند، تحریم همه جانبه خواهند کرد و از ورود تمامی کشتی‌های کشور مورد نظر به هر مقصدی جلوگیری خواهند کرد.

نیروهای مسلح یمن در پایان این بیانیه تاکید کردند که به یاری خداوند متعال و بر اساس حمایت و پشتیبانی مردم بزرگ یمن و همه آزادگان این امت، در آماده سازی برای مراحل گسترده‌تر و قوی‌تر از اجرای هیچ عملیاتی تا پایان جنگ و محاصره علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه، دریغ نخواهند کرد.

تشدید عملیات اسرائیل در رفح در حالی انجام می‌شود که حماس موافقت خود را با پیشنهاد آتش بس اعلام کرده است. گرچه مقامات صهیونیست تاکنون نسبت به این موضوع به طور رسمی تعیین موضع نکرده‌اند، اما برخی منابع می‌گویند حماس با طرح تعدیل شده صلح مصر موافق کرده که مورد تأیید اسرائیل نیست.

بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه

به گفته مقامات واشنگتن، یک نظامی آمریکایی روز یکشنبه پس از سفر به روسیه، بازداشت شده است.

به گزارش "ان بی سی نیوز" مقامات آمریکایی افزودند که این نظامی که به نامش اشاره ای نشد ، در کره جنوبی مستقر و به تنهایی به روسیه سفر کرده بود.

آنها اعلام کردند که این سرباز متهم به سرقت از یک زن در کره جنوبی است.

ارتش آمریکا هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است.

روسیه تاکنون چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده است.

در میان برجسته ترین شهروندان آمریکایی بازداشت شده در روسیه، می توان به ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، که در مارس گذشته بازداشت شد، و پل ویلان تفنگدار سابق ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد، اشاره کرد.

دولت آمریکا ادعا کرده که بازداشت گرشکویچ و ویلان غیرقانونی بوده است و آزادی آنها در اولویت امور دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا است.

تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

۱۲سناتور جمهوریخواه آمریکایی دادگاه لاهه (ICC) را تهدید کرده اند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد صهیونیستی حکم بازداشت صادر کند, واشنگتن دادگاه لاهه را تحریم خواهد کرد.

به گزارش "آناتولی", این نامه یک صفحه ای خطاب به کریم خان دادستان دادگاه لاهه است. در این نامه آمده است هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و دیگر مقامات بلندپایه اسرائیل "غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا منجر به تحریم‌های شدید علیه شما و نهاد شما خواهد شد."

این سناتورها آمریکایی با حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین در این نامه ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید و ما شما را هدف قرار خواهیم داد. این احکام بازداشت از سوی دادگاه لاهه, آن را با بزرگترین دولت حامی تروریسم و نماینده آن همسو می کند. واضح است که هیچ شباهت اخلاقی بین تروریسم نشات گرفته از حماس و پاسخ موجه اسرائیل وجود ندارد.

دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران

در جریان برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان، محمد اسلامی با عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران به دیدار و گفت‌وگو پرداخت.

 محمد اسلامی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ بر پیوند عمیق دو کشور تاکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد؛ تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.   

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

دیگر خبرها

  • لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • حمله ایران به اسرائیل، ضربه همه اسلام به همه کفر بود
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • اعتراف انگلیس: حماس با حمله زمینی علیه رفح ریشه کن نمی‌شود
  • ترکیه: عملیات علیه رفح تمام جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل